Wedstrijdverslag Heren B – 28 januari 2015

Woensdag 28 januari was het weer tijd voor een avondje recreantencompetitie volleyballen.

Deze keer voor de verandering weer naar sporthal “De Brug” in Glanerbrug.

In het begin was het nog wel moeilijk om een team samen te stellen. Het leek erop dat twee volleyballers uit het team niet mee konden doen. De ene had gezondheidsklachten, en een tweede stond op het punt voor de tweede keer vader te worden. Maar gelukkig konden beide volleyballers alsnog meedoen.

Voor de zekerheid hadden we nog wel Harmen en Jessica gevraagd om mee te gaan.

De eerste wedstrijd in Glanerbrug was tegen Volley’68. Ze stonden boven ons in de ranglijst. We begonnen met Dinand, Gerrit, Harmen en Jan in de aanval, Jonnie en Mark als set-uppers in het veld en Jessica aan de kant.

Het begin was niet echt goed. Voor we het in de gaten hadden stonden we al met 6-0 achter. Maar gelukkig trokken we uiteindelijk toch aan het langste eind en hebben we ons goed teruggevochten in deze set. Bij de tweede set is Jessica aan de kant gebleven. Het was een belangrijke wedstrijd die we eigenlijk wel moesten winnen. We waren gelijk vanaf het begin goed bij de les. We vochten voor ieder punt. De tegenstander had geen antwoord op ons gecontroleerd spel.

Het ging lekker. Iedereen deed goed mee. Zo konden we ook de tweede set tegen Volley’68 winnend afsluiten. Een goede prestatie.

Na een korte rust, en geregeld had wie er ging wisselen, moesten we gelijk aantreden voor de tweede wedstrijd. Tegen SVH Heren1 uit Hellendoorn. We begonnen deze met Jessica en Mark als set-upper, Harmen, Gerrit, Dinand en Jan weer als aanvaller. In de tweede set is Dinand er uitgegaan en is Jonnie weer gaan spelen. De opstelling was Jan, Harmen, Gerrit, Mark in de aanval en Jessica, Jonnie als set-upper. Ook voor SVH1 waren we deze avond te sterk. Ook met Jessica in ons team speelden we lekker ons eigen spelletje. Goed samenspel, en vooral gecontroleerd en rustig spelen. Zodoende konden we ook tegen SVH de eerste en de tweede set winnend afsluiten.

Door de 8 punten van deze avond staan we nu (voorlopig) bovenaan de ranglijst. Een hele prestatie.

Iedereen had een lekker gevoel overgehouden aan deze avond.

Het blijkt maar weer eens dat iedereen nodig is. Verdedigers, aanvallers set-uppers, iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten.

Met dank aan: Jessica, Mark, Dinand, Jonnie, Jan, Harmen en Gerrit. Volgende wedstrijd wacht ons Twente-Sparta heren 1 en TKC heren 1.